Medicinsk träning

Medicinsk träning

 

 

MEDICINSK TRÄNING

 

Tyvärr drabbas fler och fler av livsstilsrelaterade sjukdomar så som högt blodtryck och diabetes. Den valigaste formen av sjukskrivning är stressrelaterad och ryggont är något gemene man dras med. Receptet för samtliga av dessa problem och många därtill är träning. Varje enskild diagnos kräver dock specifika träningsupplägg för att "medicinen" ska verka på bästa sätt. En Medicinsk tränare har den kunskapen och kan vara din nyckel till hälsa. Samtliga tränare hos oss har utöver sin PT-licens en vidareutbildning till Lic. Medicinsk tränare.

 

Konsultation 

Redan din första kontakt med oss sker med en av våra Lic. Personliga tränare via en kostnadsfri och förutsättningslös konsultation. Denna konsultation ger både dig och din tränare möjligheten att känna varandra på pulsen. Du får en visning av lokalerna och möjlighet att ställa ALLA dina frågor. Under denna konsultation kommer ni tillsammans gå igenom dina mål, träningsbakgrund, förutsättningar, eventuella diagnoser/skador/mediciner och annat som kan vara av vikt för ert framtida samarbete. Detta möte slutar oftast med att du och din tränare bokar upp en tid för nästa träff, ett tillfälle för tester och analyser.


Tester och analyser

För att kunna göra din träning så effektiv, säker och rolig som möjligt inleder vi alla nya samarbeten med att genomföra lämpliga tester och analyser. Vilka tester som genomförs beslutas av din tränare utifrån dina mål och din träningsbakgrund.

I grunden handlar det om någon form av:

- Hållnings- och funktionsanalys

- Kroppsammansättning

- Kondition

- Styrka

- Rörlighet


Utifrån dessa tester och analyser vet du och din tränare dina styrkor och svagheter samt dina mål. Med denna kunskap lämnas inget åt slumpen. Vi vet var du står och vi vet var du ska. Nu kan din tränare i lugn och ro planera din resa. Vid nästa träff med din tränare träder planen i kraft och ni genomför nu ert första träningspass tillsammans.